fbpx Print

Pepparkakstryfflar

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

3 dl havregryn/glutenfria havregryn

5 dl pumpafrö

20 st medjoldadlar

2 msk kanel

1/2 tsk salt

1/2 tsk malen nejlika

1 tsk malen ingefära

Topping:

kanel och kakaopulver att rulla bollarna i

Instruktioner

Kör pumpafrön, havregryn och alla kryddor till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlarna och kör igen. Smeten är klar när den sitter ihop och kan rullas till bollar (den ska alltså inte vara för smulig).

Forma smeten till små bollar och rulla i lika del kanel och kakaopulver. Förvara bollarna i kyl eller frys.

Anteckningar

TIPS!

Vill du lyxa till det lite extra kan du smälta lite mörk choklad i ett vattenbad. Välj en chokladkaka av god kvalité med högt kakaoinnehåll. Doppa eller ringla den smälta chokladen över tryfflarna. Förvara gärna tryfflarna en stund i frysen först så de är riktigt kalla innan du häller på chokladsåsen. Då stelnar chokladen snabbt och du får ett fint mönster utan kladd.