fbpx Print

Pumpagnocchi

Scale

Ingredienser

250 gram ugnsbakad skalad pumpa (gärna butternut)
250 gram kokt skalad potatis (gärna mjölig)
1 dl rismjöl + extra till utbakning
1 dl potatismjöl
1 tsk salt
nymald svartpeppar och vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
150 g haricot verts
150 g spenat
1/2 citron
olivolja

Instruktioner

Rosta pumpan i bitar i ugnen så den blir mjuk. Koka potatisen. Mosa potatisen och pumpan i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, salt, peppar och muskot. Blanda till en jämn deg. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig! Rulla små gnocchis och lägg på en skärbräda. Koka i saltat vatten tills de flyter upp – då är de färdiga!

Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Skala och finhacka löken. Värm olivolja i en stekpanna, låt löken svettas några minuter och tillsätt sedan haricot verts. Sist i med spenaten. Låt steka mycket kort, salta och peppra. Häll över den avrunna gnocchin i spenatpannan. Värm igenom och smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Servera gnocchin genast, gärna tillsammans med sallad.