Svepet – bekämpningsmedel, barnmat och hårbortfall – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – bekämpningsmedel, barnmat och hårbortfall

Eftersom vi sedan en månad tillbaka har ett helt stall av briljanta gästskribenter, tänker vi att vi då och då sammanfattar vad som händer på vår sajt. I veckan har det bland annat handlat om bekämpningsmedel, processad barnmat och hårbortfall.

Vet du till exempel vad klorpyrios är? Nä, tänkte väl det. Vi hade inte heller någon koll förrän vi läste det här inlägget av Henrik Ennart om det farligaste bekämpningsmedlet som vi inte känner till. Läs och lär!

Får det förresten lov att vara lite blodpudding? För några dagar sedan publicerade vi det här inlägget av Ann Fernholm. Värt att nämna är att vi faktiskt inte var helt säkra på om vi skulle publicera det eftersom det innehöll ett recept med blod i vilket kanske inte rimmar helt hundra med oss. Vi föredrar alltid grönisar men vet att många har svårt att gå “all in” och då är blodpudding ett bra alternativt om man vill ge animalier som inte är processade men rika på järn. Och för dig som vill hålla dig till helt vegetariskt vill vi påminna om att järn från vegetariska källor är sk icke-hemjärn som kroppen har svårare att ta upp. Servera gärna maten tillsammans med något C-vitaminrikt eftersom C-vitamin hjälper järnupptaget!

När vi ändå är inne på Ann Fernholm – du har väl inte missat hennes följetong “Syna Sockret” där hon varje dag synar hur mycket socker vi får i oss. Bör läsas av alla! Börja från början med del ett i följetongen som handlar om hur mycket socker en sjuåring får i sig.

Vi vill även ta tillfället i akt att tipsa om vår gästskribent Helena Önneby och hennes resa med autoimmuna sjukdomar, du hittar hennes inlägg här och här. Det senare inlägget handlar om att det inte är den nya livsstilen i sig som är jobbig, utan förändringen som krävs för att den ska sätta sig. Det här är något som vi själva upplevt och väldigt ofta återkommer till – att det handlar om en väldigt liten tid i ditt liv där du sätter dina nya favoritrecept och hittar nya vägar i matbutiken … Kan tipsa redan nu om att det kommer ett nytt inlägg från Helena redan på måndag, och i Food Pharmacy-podden avsnitt #57 kan du lyssna på en intervju med henne.

Paul Claytons nya krönika “Above the hairline” om hårbortfall ska du inte heller missa.

Avrundar med att tipsa om att vår ideella förening Frisk Mat just publicerat en debattartikel i samband med Världsdiabetesdagen. Läs den här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Kan man snälla få tillbaka bloggen i flödesform och inte så att man behöver klicka från inlägg till inlägg??

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej! Inom kort kommer en arkiv-funktion där du kan välja att läsa alla inlägg från en vald månad från en viss skribent. Läser du inläggen i arkiven läggs de som tidigare – i ett flöde. Tack för feedback!

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.