Vegetarisk kålpudding med belugalinser – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegetarisk kålpudding med belugalinser

fav

Ibland när termometern visar minus och du har fått kalla fötter inte pga att du ångrat dig utan för att du inte hittar dina vinterskor, så vill du ha något varmt och mättande till middag. Låt oss då föreslå vår väldigt goda kålpudding som kvalar in på bägge delarna. En bonus när man sätter tänderna i den är att man genast blir 30 år yngre. Faktiskt redan när man kommer in i köket och känner dofterna från ugnen så hamnar man i sitt barndoms kök. I vårt fall ett med linoleummatta, aprikosa väggar och tapetbård med gräsänder.

Vart hamnar du?

Nåväl, vi serverar vår kålpudding med lingon och sallad istället för blandfärs, sirap och kalvfond. En uppdaterad klassiker, helt enkelt, som ger 6 kryss i Näringsjägarkompassen (och ännu fler om du serverar den med en sallad).

Print

Vegetarisk kålpudding

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4
Klimatavtryck

Ingredienser

1/2 vitkål
2 msk tamari
1 msk honung
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk olja
1/2 aubergine
2 msk tomatpuré
1 tärning umamibuljong
2 dl belugalinser
1 1/2 msk tamari
4 dl vatten

Instruktioner

Skär kålen tunt, lägg i en kastrull och fräs i lite olja tills den börjar mjukna och blir glansig. Tillsätt tamari, honung och vatten. Koka under lock i 1 timme. Smaka av med salt. Blir det sky kvar i botten så är den perfekt att spara och använda till såskoket! Fräs lök och aubergin i lite olja tills de mjuknar och börjar få lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong, linser, tamari, salt och peppar. Koka under lock tills linserna är mjuka. Konsistensen på färsen ska nu vara som en linsfärssås. Tillsätt mer vatten om färsen är torr. Häll färsen i en ugnsfast form och toppa med kålen. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter (eller på lägre temperatur om du har mer tålamod). Ta ut när kålen fått fin färg.

Anteckningar

TIPS!

Näringsjägartips! Servera gärna med lingon och en sallad för fler kryss i Näringsjägarkompassen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.