Skär kålen tunt, lägg i en kastrull och fräs i lite olja tills den börjar mjukna och blir glansig. Tillsätt tamari, honung och vatten. Koka under lock i 1 timme. Smaka av med salt. Blir det sky kvar i botten så är den perfekt att spara och använda till såskoket! Fräs lök och aubergin i lite olja tills de mjuknar och börjar få lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong, linser, tamari, salt och peppar. Koka under lock tills linserna är mjuka. Konsistensen på färsen ska nu vara som en linsfärssås. Tillsätt mer vatten om färsen är torr. Häll färsen i en ugnsfast form och toppa med kålen. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter (eller på lägre temperatur om du har mer tålamod). Ta ut när kålen fått fin färg.
Näringsjägartips! Servera gärna med lingon och en sallad för fler kryss i Näringsjägarkompassen.