Food Pharmacys godaste pepparkakor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacys godaste pepparkakor

fav

Det är pepparkakans dag om prick en vecka och ni är många som frågat oss om vi kan dela med oss av vårt bästa recept. Det finns dock ett litet aber, nämligen att vi fram till i går aldrig har tyckt om att baka pepparkakor. Gillar vi att julbaka? Svar ja. Gillar vi att baka pepparkakor? Svar nej. Det är något med kladdet, kaveln och mjölet … Ofantligt mycket bök och stök för ett resultat som aldrig blir lika bra som pepparkakorna man köper i affären.

Av denna anledning har vi istället gjort för vana att baka saker som smakar pepparkaka, som till exempel de här ljuvliga pepparkakstryfflarna, den här oslagbart juliga äppelsmoothien med pepparkakssmul eller vår favorit genom tiderna: FP:s magiska pepparkakskladdkaka (finns i vår senaste bok som just nu är på rea här så skynda fynda!).

Fast detta var alltså fram tills i går. För i går trillade vi nämligen över världens bästa recept på pepparkakor. Med en perfekt följsam deg som inte kladdar utan bara doftar nejlika, kardemumma, kanel och ingefära och som blir perfekta små dinosaurietassar och palmer utan att bråka med dig (funkar givetvis lika bra som hjärtan, gubbar och gummor).

Vi är så nöjda! Vi åt alldeles för många! Det kommer du också att göra!

Print

Food Pharmacys pepparkakor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : ca 20 pepparkakor 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

1 dl bovetemjöl

1/2 dl potatismjöl

1/2 tsk bikarbonat

1  1/2 tsk kanel

1 1/2 tsk mald ingefära

1 1/2 tsk mald nejlika

1  tsk kardemumma

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk salt

70 g kokosolja

2/3 dl dadelsirap

Instruktioner

Börja med att blanda alla torra ingredienser. Smält därefter kokosolja, dadelsirap, kryddor och salt i en kastrull på låg värme. Blanda ihop med de torra ingredienserna till en jämn deg. Låt sedan degen vila i kylen under natten så att alla smaker sätter sig.

Godmorgon! Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i tre delar och kavla ut en del och låt de andra delarna ligga i kylen så länge. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut pepparkakorna i valda former. Grädda i ugnen 4-8 minuter beroende på tjocklek och storlek.

Jo, en sak till förresten: det här receptet är bakat på dadelsirap vilket vi tyckte blev riktigt bra (faktiskt första gången i livet som vi bakade något med dadelsirap). Efter en snabb googling inser vi att det går att göra egen sirap på dadlar – så följ den här länken om du är nyfiken och se om det kanske kan vara ett alternativ för dig?

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.