fbpx Print

Vörtbröd

Scale

Ingredienser

7 1/2 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

1 1/2 msk bakpulver

1 1/2 msk honung

1 dl bovetemjöl

2 1/2 dl  glutenfria havregryn

3 1/2 msk fiberhusk/physillium

5 dl teffmjöl

2 tsk salt

1 dl russin

1 dl vörtkrydda (se ovan i texten)

Instruktioner

Blanda vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt sedan vätskan. Vispa bums med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg.
 
 
Låt degen stå i 10-15 minuter innan du lägger i den i pappersklädd brödform. Grädda i botten av ugnen på 175°C i 70-80 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär upp brödet.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Brödet håller sig fint i minst fyra dagar och är perfekt att frysa in.