fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Ostboll med cashewost till nyårsminglet

Om du liksom vi brukar ägna några minuter då och då åt Pinterest, har du med största sannolikhet mötts av en och annan ostboll den senaste månaden. Ty lika ovanligt som det är att servera en ostboll på julminglet i Sverige, lika vanligt är det på andra sidan Atlanten.

Så nu lagom till nyår har vi gjort en FP-variant med cashewost istället för vanlig ost. En stor härlig boll, ett fat med kex och sedan är det bara att hugga in. Ingenting för dem med delningsfobi (Lina) men för alla oss andra så är detta ett väldigt trevligt sätt att umgås och ringa in det nya året på.

Print

Ostboll med cashewnötter, tranbär och persilja

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 boll 1x
Scale

Ingredienser

2 dl naturella cashewnötter (kokade i 10 minuter eller blötlagda över natten)

2 msk citronjuice

3 msk näringsjäst

2 msk kokosolja

2 tsk vit miso-pasta

1 vitlöksklyfta

1/4 tsk salt

1 msk färsk timjan

1 dl torkade tranbär

1 dl hackad färsk persilja

Så här gör du

Skölj nötterna och lägg ner allt utom tranbären och persiljan i din mixer. Mixa tills det blir lent. Lägg en kökshandduk eller liknande i en skål, skopa över cashewkrämer och snörp runt handduken så du formar en boll av smeten. Lägg in handduken i kylen och låt stå i 30-60 minuter.

Rör ihop tranbären och persiljan under tiden. Ta ut ostbollen, ta bort handduken och rulla den i tranbären och persiljan. Servera med valfria kex eller fröknäcke.

Dela

Kommentarer

  1. ellinor eriksson skriver:

    Detta recept smakar helt otroligt gott, tack! <3

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.