Print

Sega pepparkakskakor med tahini

Scale

Ingredienser

4 dl havregryn

1/2 tsk bakpulver

1 msk malen kanel

1/2 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1 krm malen kryddnejlika

14 färska dadlar, urkärnade

1 dl ljus tahini*

2 msk fet havremjölk eller vatten

1 krm flingsalt

sesamfrön till garnering

Instruktioner

Värm ugnen till 175°C. Mixa havregryn, bakpulver och kryddor till ett smul i matberedare. Tillsätt dadlarna och mixa till ett smul på nytt. Tillsätt tahini och havredryck, mixa tills degen går ihop. Forma till 12 bollar. Lägg på en bakplåt och tryck till lätt med en gaffel till små kakor med fint mönster. Strössla med sesamfrön.

Baka kakorna mitt i ugnen i 15-17 minuter, tills de fått en vackert gyllene och lätt krispig yta, men fortfarande är mjuka och sega inuti. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock, i frysen eller kylskåp.

Anteckningar

TIPS!

Den “ljusa” tahinin är lösare i konsistensen än den mörka, och är inte lika skarp i smaken. Till hummus, dressingar och bakning föredrar jag att använda den ljusare eftersom det mest är krämigheten och det goda fettet jag vill åt! Den mörka använder jag gärna att bre på mackor, fylla dadlar med och toppa gröten med, exempelvis!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.