Ta pepparkakan till nästa nivå – gör en pepparkakssandwich – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ta pepparkakan till nästa nivå – gör en pepparkakssandwich

fav

Har du hunnit baka våra pepparkakor som vi lade upp på bloggen i fredags (annars hittar du dom här)? Det har vi! I helgen blev det både renar, gubbar, gummor och hjärtan. Lika lyckat varje gång – vi kommer aldrig använda något annat recept än det här. Och som svar på din fråga (vi ÄR synska) så går det alldeles utmärkt att göra egen dadelsirap. Vi provade nämligen i helgen och den blev kanon, följ bara instruktionerna i videon som du hittar här så kommer allt att gå så bra så.

Nåväl, den här veckan ska vi ta pepparkakorna till nästa nivå och fylla dem med lite hemgjord glass som vi gör på frysta bananer, kokosgrädde och vaniljpulver. Om det blev gott? Det kan du hoppa upp och sätta dig på.

Print

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 14 st

Ingredienser

Pepparkakor:
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bikarbonat
1  1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk mald nejlika
1  tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
70 g kokosolja
2/3 dl dadelsirap

Glass:
2 frysta bananer
kokosgrädden (översta, tjocka lagret i burken)
1 krm vaniljpulver

Instruktioner

Pepparkakor:
Börja med att blanda alla torra ingredienser. Smält därefter kokosolja, dadelsirap, kryddor och salt i en kastrull på låg värme. Blanda ihop med de torra ingredienserna till en jämn deg. Låt sedan degen vila i kylen under natten så att alla smaker sätter sig.

Godmorgon! Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i tre delar och kavla ut en del och låt de andra delarna ligga i kylen så länge. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut pepparkakorna i valda former. Grädda i ugnen 4-8 minuter beroende på tjocklek och storlek.

Glass:
Lägg allt i en matberedare och kör till en glass. Sleva in så mycket glass du önskar mellan två peppisar och avnjut direkt. Alternativ, låt dem frysa till lite i frysen och plocka sedan fram när du känner dig sugen. 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Jag har inte tillgång till bovetemjöl, kan man ersätta det med något annat? 🙂

 2. Åh, jag har allt utom bovetemjöl och dadelsirap hemma! Wow!
  Men jag gillar i te bovete på andra sätt, ex vis gröt. Smakar det mycket bovete? Eller som den andra frågan, kan man ersätta med något annat?

  1. Food Pharmacy skriver:

   De smakar inte bovete även om det är lite i, så kör enligt receptet. Vill du testa utan kan du så klart experimentera med andra mjölsorter som du tycker bättre om. Lycka till!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.