Utflyktsgryta med krossade tomater och grönkål, toppad med fräst svamp och tofu – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Utflyktsgryta med krossade tomater och grönkål, toppad med fräst svamp och tofu

fav

Utemat är min favorit, precis allt blir extra gott när det lagas och äts ute i naturen tycker jag. Det finns något oerhört härligt med att stå emellan snödrivor och laga mat i ett stormkök. Enkelheten och väntan är två riktigt bra kryddor!

Min favorit att laga på tur är olika typer av grytor och soppor, och att ta hjälp av delvis förberedda råvaror – förkokta kikärtor och tomatkross gör matlagningen väldigt enkel! Är du på en dagsutflykt kan du även förbereda vissa bitar hemma, exempelvis strimla lök och skiva morötter – eller så gör du allt utomhus! För matlagning i det fria kan jag verkligen rekommendera att införskaffa ett bra stormkök (gärna med ett par kastruller och en stekpanna), och tillhörande utomhuskit med skärbräda / kniv. Lätt och smidigt att packa med och gör att du kan laga vad som helst överallt.

PS. Om du inte har ett stormkök, eller gillar att laga mat ute, kan du naturligtvis laga hemma – och kanske ta med dig den färdiga soppan eller grytan ut i en mattermos! 

Print

Utflyktsgryta med krossade tomater och grönkål, toppad med fräst svamp och tofu

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 4 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 gul lök

4 morötter

100 gram grönkål

1 förpackning förkokta kikärtor

2 förpackningar (á 400 gram) krossade tomater

2 dl vatten

1 msk garam masala

salt

Svamp- och tofufräs:

250 gram ostronskivling, eller annan svamp

1 tsk malen gurkmeja

250 gram fast tofu

1 msk tamari eller sojasås

1 tsk rapsolja

Till servering:

rostade fröer och / eller bovete

Instruktioner

Skala och skiva löken. Skiva morötterna. Riv grönkålen i mindre bitar. Skölj kikärtorna. Häll tomatkross, lök, morötter, kikärtor och garam masala i en kastrull. Låt koka upp och småputtra sedan i 10 minuter, tills morötterna mjuknat. Vänd ner grönkålen, stäng av värmen. Smaka av med salt. Riv svampen i mindre strimlor. Smula tofun i mindre bitar. Börja med att förvälla svampen tills den mjuknat. Vänd ner tofun och fräs i ett par minuter, krydda med gurkmeja, tillätt tamari och låt koka in. Servera grytan varm tillsammans med svamp- och tofufräset. Toppa med rostade fröer.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.