fbpx Print

Utflyktsgryta med krossade tomater och grönkål, toppad med fräst svamp och tofu

Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 gul lök

4 morötter

100 gram grönkål

1 förpackning förkokta kikärtor

2 förpackningar (á 400 gram) krossade tomater

2 dl vatten

1 msk garam masala

salt

Svamp- och tofufräs:

250 gram ostronskivling, eller annan svamp

1 tsk malen gurkmeja

250 gram fast tofu

1 msk tamari eller sojasås

1 tsk rapsolja

Till servering:

rostade fröer och / eller bovete

Instruktioner

Skala och skiva löken. Skiva morötterna. Riv grönkålen i mindre bitar. Skölj kikärtorna. Häll tomatkross, lök, morötter, kikärtor och garam masala i en kastrull. Låt koka upp och småputtra sedan i 10 minuter, tills morötterna mjuknat. Vänd ner grönkålen, stäng av värmen. Smaka av med salt. Riv svampen i mindre strimlor. Smula tofun i mindre bitar. Börja med att förvälla svampen tills den mjuknat. Vänd ner tofun och fräs i ett par minuter, krydda med gurkmeja, tillätt tamari och låt koka in. Servera grytan varm tillsammans med svamp- och tofufräset. Toppa med rostade fröer.