Svepet – mood food, 80/20 och meditation – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – mood food, 80/20 och meditation

Går tiden fortare i december eller är det bara inbillning? Om du frågar oss så går den tveklöst snabbare! Den här veckan har vi bland annat publicerat en ny spännande artikel av Henrik Ennart, snackat fördelar med meditation samt 80/20-regeln.

Vi börjar med Henke – du har väl inte missat hans nya artikel om mood food? Det handlar om att mat, precis som motion, bidrar till bättre psykisk hälsa och förebygger depression. Det rådet kommer nu från två olika EU-stödda forskningsprojekt och även från det internationella nätverk av forskare som studerar nutritionspsykiatri. Läs mer här.

EQ-gymmet fortsätter att få oss hooked på meditation! Visste du till exempel att meditation kan leda till mer fokus, bättre stresshantering, högre EQ, mer kreativitet och bättre relationer? Läs mer här.

Och så har ju Helena Önneby skrivit en ny artikel om vilken bra måttstock 80/20-regeln är … Det handlar helt enkelt inte om vad du äter mellan jul och nyår, utan om vad du äter mellan nyår och jul. Än en gång sticker Helena hål på myten om att det skulle vara så himla krångligt och stor uppoffring att hålla en hälsosam diet. Glöm det! Läs mer här.

Och innan vi rundar av vill vi bara berätta att vi här på FP-bloggen laddar för fullt inför julen. Håll utkik för nästa vecka för då blir det julbord för hela slanten och vi lägger upp recept på bloggen varje dag!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.