fbpx Print

Chiapudding som smakar morotskaka

Scale

Ingredienser

1 dl mandelmjölk

1 dl morotsjuice

1/4 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

1/2 tsk ingefära

4 msk chiafrön

2 dadlar

1 dl blötlagda cashewnötter

skal från 1 lime + 1/2 msk limejuice

1/2 msk citronjuice

1/2 msk honung

1/2 msk kokosolja

Instruktioner

Börja med att blötlägga cashewnötterna i cirka 4 timmar.

Dags för chiapuddingen! Blanda mandelmjölken och morotsjuicen och rör sedan ner kryddorna och chiafrön. Hacka dadlarna i små bitar och rör ner dem också. Låt svälla i kylen i 20-30 minuter.

Dags för frosting! Gör frostingen genom att mixa de blötlagda nötterna med resten av ingredienserna i en höghastighetsblender tills det blir riktigt, riktigt lent (det ska alltså inte alls vara grynigt).

Servera i glas och toppa med frostingen, lite extra rivet limeskal och finrivna morötter.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om du inte hinner blötlägga cashewnötter så kan du ersätta frostingen med kokosgrädde som du vispar med 1/2 tsk honung + lite rivet limeskal.