Food Pharmacy-podden #117 – Bota Diabetes Typ 2 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Podd

Post image

Food Pharmacy-podden #117 – Bota Diabetes Typ 2

Lyssna till Yvonnes historia – efter 15 år på medicin och med kostrekommendationer som snarare gjorde henne sjukare än friskare, tog hon saken i egna händer. Efter två år hade Yvonne självbotat sin “kroniska” sjukdom genom radikal kostomläggning och idag, 2 år senare, mår hon bättre än någonsin. När hon tänker tillbaka inser hon att tecken på kronisk sjukdom fanns där redan i hennes barndom.

Ett “måste lyssna-avsnitt” helt enkelt. Du hittar det här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  I podden nämns att om en får IBS idag, rekommenderas kost som första behandlingsalternativ. Låter grejt, men vill påpeka att vi som fått den livslånga domen Ulcerös colit eller Crohns inte är lika lyckligt lottade. Jag har legat åtskilliga veckor både på sjukhus i Sverige och utomlands och tagit del både av det medicinska programmet, de obefintliga kostråden och maten på avdelningen. Jag knäcke själv koden över vad jag skulle äta och inte och har idag inga läkarkontakter, mediciner eller symptom. Som Yvonne blev jag fri från andra besvär som klåda, infektioner etc i samband med det. Försäkringsbolagen har noterat min ”kroniska” (fnys) sjukdom i sina anteckningar som aldrig går att få bort. Läkare är HELT ointresserade av mitt tillfrisknande, men så har de ju gått läkemedelsbolagets gastrokurs för att bli gastroläkare och vill bara ordinera mer och mer- det känner jag igen! (Ja, det är så man blir gastroläkare…!)
  Jag upplever att många ändå vet att diabetes går att bota, men gastrosjukdomarna har ännu inte kommit till samma nivå. Vi får helt enkelt fortsätta att kämpa tillsammans.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Sara och tack för din kommentar! Vi har skickat ett mejl till dig!

 2. Katarina skriver:

  Hej!

  Vore glad om ni kunde förtydliga vilken typ av diabetes ni menar för att inte skapa missförstånd. Tack !

  1. Sarah skriver:

   Håller med dig! Blir faktiskt lite upprörd! Gör om gör rätt /från en tjej som har typ1 diabetes.

   1. Food Pharmacy skriver:

    Hej, det handlar precis som poddavsnittet är döpt till om diabetes typ 2. Som vi är väl medvetna om att det är en diagnos som är något helt annat än typ 1. Vi beklagar om det är något som varit otydligt någon annanstans.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.