Food Pharmacy-podden #119 – Den Undflyende Ministern – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Podd

Post image

Food Pharmacy-podden #119 – Den Undflyende Ministern

Är det någonting som du inte får missa den här veckan (det här året?) så är det vår intervju med vår minister Lena Hallengren, ansvarig för Sveriges folkhälsa.

När 25 procent av svenskarna riskerar att bli sjuka eller dö i förtid på grund av maten samtidigt som vårt sjukvårdssystem tyngs enormt av dessa kostnader, kan vi inte komma till någon annan slutsats än att maten är en politisk fråga. Fascinerande nog har vår minister trots det inte en enda plan att presentera för hur vi ska komma till bukt med den matrelaterade ohälsan och hur vi ska trygga vårt skattefinansierade sjukvårdssystem – grunden i den svenska välfärden.

Det var en riktigt svår intervju att göra och vi vill redan nu passa på att förbereda dig på viss frustration. Hur kan vi arbeta mer förebyggande? Det och mycket annat svarar INTE Lena Hallengren på i dagens avsnitt.

Lyssna här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.