3 3/4 dl havremjölk
1 1/2 tsk äppelcidervinäger
3/4 dl äppelmos (vi tog osötad)
1/2 tsk vanilla
7 1/2 dl mandelmjöl
2 dl potatismjöl
3/4 dl majsmjöl
2 1/2 dl kokossocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 burk kokosgrädde (kyld, lättare att vispa då)
1 pkt frysta hallon (tinade)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjölken och vinäger och låt stå i ett par minuter innan du rör ner äppelmoset. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Och nu är stunden kommen då du blandar den blöta blandningen med den torra. Därefter häller du smeten i två mindre bakformar som du smort med förslagsvis kokosolja samt lagt en bakplåtspapper i botten. Baka kakorna en och en i 35-40 minuter (det är faktiskt bättre att köra kakorna 1 minut längre än mindre eftersom de kommer att sjunka ihop lite efter att du tagit ut dem ur ugnen). Vispa under tiden grädden och tina hallonen och gör en puré av dem med en gaffel. När kakorna är klara så låter du dem svalna och sedan delar du dem på mitten så att du får totalt fyra bottnar och sist men inte minst så breder du den vispade kokosgrädden och hallonpurén mellan bottnarna och monterar kakan. Färdigt!
Find it online: https://foodpharmacy.se/2020/01/graddtarta-i-tre-lager/