fbpx Print

Het vit fisk i lök- och tamarisås

Scale

Ingredienser

12 msk sambal oelek

1 msk tamarisoja

1 tsk risvinäger

1/4 tsk nymalen svartpeppar

1 dl vatten

1 tsk olivolja

450 g KRAV-/MSC-/ASC-märkt vit fisk, t.ex. sej, torsk eller Alaska pollock (går fint med fryst)

1 stor gul lök (strimlad)

Så här gör du

Tina fisken (om den är fryst). Rör ihop tamarin, vinägern, svartpepparen, sambal oeleken och vatten i en skål och ställ åt sidan. Upphetta löken på snäll temperatur i en stekpanna (stor nog att rymma fisken) tills den (alltså löken) är mjuk. Ta bort hälften av löken från stekpannan och lägg ner fiskfiléerna (lätt ihoprullade) på den återstående löken. Häll över tamariblandningen och resten av löken på fisken.

Vänta tills det börjar sjuda och lägg sedan på ett lock. Ruska gärna till stekpannan då och då. Använd en sked och skeda över lite av såsen över fisken några gånger de kommande minuterna under tiden som fisken bli genomstekt. Fisken är färdig när den är mjuk och “faller sönder”. Servera med valfria grönisar.

Notes

TIPS!
Tips! Håll koll på vilka fiskar som får grönt ljus på  WWF:s fiskguide (eller laddar ner deras app).