fbpx Print

Köttbullar utan kött

Scale

Ingredienser

3 1/2 dl belugalinser

3 dl röd quinoa

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 msk raposolja + lite att steka i

2 msk fänkålsfrön

1 1/2 dl solrosfrön

1 tsk chiliflakes

2 morötter morötter

1 dl soltorkade tomater

3 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

2 msk potatismjöl

1 msk finhackad persilja

2 msk bovetemjöl

Instruktioner

Koka linserna i lättsaltat vatten men häll av vattnet medan de fortfarande har lite stuns i sig. Koka quinoan i lättsaltat vatten. Rosta fänkålsfröna i en panna och mortla dem därefter. Skala och hacka lök och vitlök och stek på låg temperatur tills den är genomskinlig. Tillsätt fänkålsfröna och chilin. Tvätta morötterna och riv dem grovt. Lägg solrosfröna i en mixer och mixa dem snabbt. Lätt ner resten av ingredienserna (alla) och mixa. Smaka av. Rulla till bollar. Stek i rapsolja på låg temperatur i en stekpanna.  

Anteckningar

TIPS!

Tips! Rosta solrosfröna i panna eller ugn innan du vänder ner dem i smeten för extra smak.