Svepet – hormoner, klimakteriet och grönkål – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – hormoner, klimakteriet och grönkål

Fråga: Vad har hänt senaste veckan? Svar: Massvis! Vi har läst ut två böcker, sett klart tredje säsongen av The Crown, bakat brownies med svarta bönor, varit hos en spåta … Nej, förlåt. Du undrade kanske vad som hade hänt på b-l-o-g-g-e-n den senaste veckan? Ok, vi förstår. Då har du svaret här:

Henrik Ennart! Det har hänt. Henrik går ju som bekant från klarhet till klarhet och den här veckan handlar det om dieten som bygger broar och att måltiden har blivit politiserad! Säg vad du äter och det går att säga vilket parti du röstar på (hävdar i alla fall några). Läs mer här.

Bomber och granater – vi har fått en ny skribent till vår plattform! Hon heter Katarina Wilk och och har skrivit superboken Perimenopower som handlar om hur du hittar din superkraft när hormonerna svänger. I Katarinas första inlägg om den sk menopausen får vi bland annat en introduktion till varför det är så tabu att prata om klimakteriet. Läs här.

En tallrik med grönkålssallad

Tvära kast från hormoner till grönkål – i dag publicerade vi ett nytt recept här från underbara kocken Therese Elgquist och det står inget mindre än en ljuvlig grönkålssallad på menyn.

Förra veckan sa vi a men inte b på vår instagram. Den här veckan är tiden mogen att avslöja ett av våra “hemliga” projekt – vi tittar helt enkelt på att ta fram egna livsmedel. Precis som förra gången när vi tog fram synbiotika tänkte vi ta med er på den här resan – både i att ge er en inblick i hur man bygger ett företag samt ge er möjlighet att vara med och tycka till under resans gång. Många av er har efterfrågat lite mer insyn i hur det är att vara entreprenör, och eftersom planen med vår blogg är att bli mer personliga och reflekterande igen, så kommer det här att bli en väldigt naturlig del av den. Nåväl, som ett led i en egen produktlinje har vi anställt Sara från Saltå Kvarn och från och med tolvslaget den 31:a december viker hon sina dagar åt att sourca, scanna och researcha det bästa möjliga utbudet på marknaden. Vi är inte riktigt där än men snart kommer vi äntligen att kunna erbjuda hälsofrämjande livsmedel. Målet med våra produkter är att du aldrig ens ska behöva fundera på om innehållsförteckningen håller måttet eller inte – vi kommer inte att kompromissa.

Och sist men inte minst så söker vi folk att intervjua till podden. Vi nämnde det ju redan i går men tycker det är värt att påminna igen om att vi har bestämt oss för att göra en djupdykning i autoimmuna sjukdomar och deras koppling till livsstil (inte minst kost) i vår podd. Och förutom att vi självklart kommer intervjua experter på området, så vill vi också höra berättelser från verkligheten. Är du drabbad av en autoimmun sjukdom och lyckats bromsa den med livsstilsförändring, och vill dela med dig av din historia i vår podd? Eller känner du någon? Hör i fall av dig genom att skriva ett mail till: sebastian.ring@foodpharmacy.se

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.