Print

Carrot Tomato Soup With Red Lentils And Quinoa

Scale

Ingredienser

700 g carrots

500 g crushed tomatoes

1 small red onion

2 garlic cloves

4 dried organic apricots

1 liter of water

2 Tbsp apple cider vinegar

1 1/2 dl red lentils  

1 handful fresh herbs of your choice (optional)

unrefined salt and freshly ground black pepper 

Topping:

1 1/2 dl cooked red quinoa

250 g cocktail or plum tomatoes in different colors (when in season – otherwise use a handful of sun-dried tomatoes)

1/2 dl hemp seeds  

1 handful of fresh parsley, chopped

Instruktioner

Wash and dice the carrots in smaller pieces. Peel and slice the onion and garlic. Put in a high speed blender with apricots and water, blend until completely smooth. Transfer to a saucepan and bring to a simmer. Add the red lentils and let simmer for about 10 minutes (this step is optional. If using lentils you might want to add a bit more water). Add vinegar, salt and pepper to taste. Toss together the ingredients for the topping. Salt to taste. Pour the soup into 4 bowls. Garnish with the toppings mixture.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.