Food Pharmacy-podden #123 – Blodsocker – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Podd

Post image

Food Pharmacy-podden #123 – Blodsocker

Det är onsdag och vad betyder det? Jo, att vi har släppt ett helt nytt poddavsnitt! I dag berättar vi bland annat att vi har börjat läsa av vårt blodsocker med brinnande intresse, och så pratar vi om en ny studie om tillsatt socker (länk till studien här). Vad tror du förresten att Linas blodsocker har reagerat starkast på hittills – pizza eller havregrynsgröt?

Fast bäst av allt i dagens avsnitt är nog ändå Sebbes bordsbön om tacksamhet. Vi har ju efterlyst en modern bordsbön i tidigare poddavsnitt och nu är den alltså äntligen här. Om du tycker om den när du hör den i podden och känner dig taggad på att införa bordsbön hemma vid köksbordet, så kommer texten här:

Tack vår kära Moder jord
för maten som vi lagar
Tack för att du ger oss kraft
och mättar våra magar
Tack för att du föder oss
och finns här alla dagar
Tack för att du ställer upp
och nästan aldrig klagar
Vi känner evig tacksamhet
Vi som näring jagar

Melodin får du memorera från podden ty att skriva noter känns som lite överkurs. Ha nu en jättefin dag, och glöm inte att lyssna på podden här!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.