fbpx Print

Indiska kåldolmar med currysås och mango chutney

Scale

Ingredienser

Kåldolmar:

1 huvud savoykål

2 vitlöksklyftor

1 kruka persilja

1 msk spiskummin

1 krm chili flakes

1 förpackning kikärter

1 förpackning kokta linser(svarta)

1 1/2 msk fiberhusk

salt & peppar

1 msk tamari soja

1 msk rapsolja

1 tsk honung (eller agave för att göra det veganskt)

Mango Chutney:

1 pkt fryst mango (tinad)

1 röd chili, finhackad

1/2  lime, pressad

1 vitlöksklyfta, krossad

1 kruka koriander, hackad

Currysås:

1 burk kokosgrädde

1 tärning lantbuljong

23 msk currypulver/kryddblandning

Instruktioner

Kåldolmar:

Skär och ta loss alla kålblad. Förväll i kokande lättsaltat vatten. Låt bladen rinna av. Skär mittnerven på kålbladen tunnare.Skala vitlöken. Kör den till smulor i matberedaren tillsammans med persilje spiskummin, chili flakes, sköljda avrunna kikärter och fiberhusk. Kör 10 sekunder till en grov smet. Tillsätta svarta linser och pulsa några gånger till. Smaka av med salt och peppar.Forma smeten till 18 avlånga bollar. Lägg en boll på varje kålblad, vik in sidorna och rulla samman till en kåldolme. Lägg dem i en oljade ugnsfast form. Pensla dem med en blandning av olja, tamari och honung. Baka på 200 grader i mitten av ugnen, cirka 15-20 minuter.

Mango Chutney:

Mixa hälften av mango i blender tills den är slät. Sen rör man alltihop, inklusive andra hälften av mango bitar, i en skål och låt det står tillsammans ett tag.

Currysås:

Koka allt upp tillsammans och smaksätt med salt och peppar. (det kan behöva någon tjockningsmedel som arrowroot om det är för tunn)