fbpx Print

Raw Snickers (à la Kaffia)

Scale

Ingredienser

Botten:

2,5 dl valnötter

2 dl kokosflingor

5 msk raw kakao

1215 dadlar

Lite vatten

Fyllning:

5 1/2 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda i minst 5 h)

2 dl kokosgrädde

1 dl kokosolja, mjuk (smält över vattenbad)

45 msk agavesirap

1/21 dl jordnötssmör

4 msk raw kakao

Raw choklad:

1 dl kokosolja, mjuk

3 msk raw kakao

2 msk agavesirap

Instruktioner

Botten:

Mixa först de torra ingredienserna. Tillsätt dadlar och mixa lite till. Tillsätt vatten så att smeten inte blir smulig när den tinas upp före servering. Tips! Provrulla bollar av smeten. Tryck ut smeten i en springform (20-22 cm i diameter) och sätt i frysen. Dags att göra fyllningen …

Fyllning:

Mixa fyllningen i några minuter tills du får en slät smet. Dela upp smeten i två delar och smaksätt ena delen med jordnötssmör (1/2-1 dl, du bestämmer) och mixa tills smeten är jämn. Häll i formen och frys på nytt. Smaksätt den andra delen av smeten med 4 msk rå kakao och mixa till slät smet. När jordnötslagret är fruset kan du hälla på kakaolagret. Låt kakan frysa helt och hållet. Toppa med raw choklad innan kakan ska serveras.

Raw choklad:

Dags för sista momentet! Vispa med handvisp till en slät choklad och häll på den något frusna kakan. Låt inte kakan vara alltför kall när du gör det, eftersom chokladen i så fall kan spricka. Om du vill lyxa till det riktigt kan du dekorera med smält jordnötssmör som du ringlar över kakan.