fbpx Print

Röd och grön kale slaw

Scale

Ingredienser

Slaw:

1/2 rödkålshuvud (litet), finstrimlat

3 stora grönkålsblad, hackade utan stammen

2 morötter, strimlade

1/2 rödlök, fint strimlad

1 näve färsk persilja, grovt hackad

3 msk naturella solrosfrön

3 msk pumpakärnor

Dressing:

2 msk olivolja

1 msk dijonsenap

2 msk äppelcidervinäger

1 msk vatten

1 tsk honung

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Värm solros- och pumpakärnorna lätt i en stekpanna tillsammans med lite salt. Blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke.

Vispa ihop dressingen i en separat skål och häll sedan över bunken. Massera grönsaker i någon minut så att rubbet täcks av dressingen och avsluta med att salta och peppra.

 

Anteckningar

TIPS!

Tips! För en krämigare dressing så kan du addera 2 msk av vår majonnäs (du hittar receptet här) eller ljus tahini.