Svepet – semlor, menopaus och Coronavirus – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – semlor, menopaus och Coronavirus

Det här blev en minst sagt intensiv vecka! Förutom att vi har testat 40.000 olika recept på semlor så har vi hunnit med massa annat på bloggen. Välj och vraka nedan mellan menopauser, Coronavirus och sockerskatter.

Men vi börjar väl ändå med semlorna eftersom det var fettisdagen i tisdags? Provbaka gärna vårt senaste tillskott till receptsamlingen – vår supergoda semla med mandelmjöl och kokosgrädde. Om den inte faller dig i smaken så kan vi slå ett slag för den här semmelkladkakan, också ny på bloggen! Eller den här semmelsmoothien. Eller den här raw semlan. Eller den här semmelwrapen. Vem säger förresten att man bara kan äta semla på fettisdagen? Ingen!

Semmelkladdis, anyone?

När du väl beslutat dig för vilken semla du ska satsa på i år, så föreslår vi att du spanar in vad forskaren och författaren Erik Hemmingssons skrivit om vad som för stunden tar väldigt stort utrymme i media, nämligen rapporteringen kring Coronaviruset. Läs hans tankar om detta här!

Och på tal om Erik Hemmingsson så kan vi passa på att tipsa om Vetenskapsradions nya serie Hälsa som handlar om övervikt och prevention. Här har nämligen Erik varit med på ett litet hörn … Fetman ökar som du säkert vet snabbt globalt och hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer följer. En miljon svenskar är drabbade. Men medan andra länder inför läskskatt och skräpmatsvarning, avvaktar Sverige. Lyssna här på hur Erik Hemmingsson anser att fetman kan stävjas, och följ med till Chile och hör vilka lösningar man prövar mot fetmatrenden där.

Och på tal om Chile och att spetsa öronen, så får du ju så klart inte missa vårt senaste poddavsnitt! Den här veckan pratar vi nämligen om blodsocker, tillsatt socker och sockerskatt, och gläds åt hur bra effekt Chiles matmärkningar i strävan mot att bekämpa den utbredda fetman har haft. Lyssna på avsnitt #123 här.

hjärta potatismos barn

Den ständigt aktuelle Paul Clayton har publicerat en ny text hos oss, och den här gången handlar det bland annat om barn, processad mat och kronisk inflammation. Om vad avsaknaden av Omega 3, polyfynoler och fibrer, och om upphettningsgifter och för mycket socker gör med oss. Djupdyk här.

Tycker du också att Katarina Wilk går från klarhet till klarhet? Då kan vi meddela att hon publicerade en ny artikel hos oss så sent som i går. Är du på väg in i väggen eller in i menopausen? Vad händer när en gråtande, ångestdriven och sömnlös kvinna i 40-årsåldern kommer till vårdcentralen? Vilka frågor ställer en vårdcentralsläkare? Vilka diagnoser diskuteras? Om detta skriver hon här.

Ja, och så var det dags för en ny video på våra medlemssidor där Mia med ett imponerande lugn reder ut hur man ska tänka när man fyller i Näringsjägarkompassen. Är ärtskott en booster eller baljväxt? Under vilken kategori hamnar egentligen oliver? Är kokosnöt en nöt eller frukt? Detta reder Majsan ut i veckans video.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.