fbpx Print

Avgolemono – Grekisk Citronsoppa

Scale

Ingredienser

2 mellanstora morötter, tärnade

2 vitlöksklyftor, krossade

1 mellanstor gul lök, hackad

2 msk olivolja

2 msk lantbuljong + 14 dl vatten

1 msk honung

4 äggulor

1 litet blomkålshuvud

salt och vitpeppar

12 citroner, juicen

arrowroot (frivilligt)

2 förp färsk dill, hackad

Servera med

1 citron, skivad 1 förp färsk dill, hackad  

Instruktioner

Stek morötterna, vitlöken och löken i valfri olja. Addera lantbuljongen och låt allt puttra tills morötterna mjuknar fast fortfarande är lite al dente. Under tiden, riv blomkålen till blomkålsris (för hand eller i din blender/matberedare). Vispa ihop äggulorna i en separat skål. Ta bort 2,5 dl lantbuljong ur kastrullen och häll ner äggulorna i buljongen samtidigt som du vispar. Häll sedan tillbaka äggulorna i soppan samtidigt som du vispar och addera blomkålsriset. Låt puttra i cirka 5 minuter. Pressa halva citronen i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Ha eventuellt i mer citron o du vill. Om du vill ha en tjockare soppa – blanda 2 msk arrowroot med 2 msk vatten och rör sedan ner i soppan. Låt puttra ytterligare 1 minut innan du toppar med färsk hackad dill.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Vi gillar att äta den här soppan med våra potatisfritters och cashew- och persiljedipp (recept finns här på bloggen).