fbpx Print

Koreansk köttbullar (utan kött)

Scale

Ingredienser

1 förp förkokta kidneybönor

1 vitlöksklyfta (krossad)

1/2 gul lök, hackad

1 tsk timjan

1 msk tomatpuré

1 tsk tamarisoja

1 dl havregryn

3/4 dl solrosfrön

salt & peppar

Den magiska BBQ-såsen:

4 tsk honung

2 tsk sambal oelek 

1 msk tomatpuré

1 msk tamari

1 tsk sesamolja

1 tsk färsk ingefära, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av bönorna.
  2. Stek lök och vitlök i en panna med lite olja och vatten tills de mjuknat.
  3. Lägg solroskärnorna och havregrynen i en mixer och mixa tills de blivit till ett fint mjöl.
  4. Lägg bönorna i mixern och pulsa flera gånger. Lägg ner resten av ingredienserna och fortsätt pulsa tills allt blandats. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rulla 15 köttbullar.
  6. Baka i ugnen på en plåt i 15 minuter (vänd på dem efter halva tiden).
  7. Ojojoj, dags för SÅSEN. Hetta upp alla ingredienserna i en kastrull och lägg sist i köttbullarna. Toppa med sesamfrön och hackad purjolök (frivilligt) och servera med quinoa och broccoli (också frivilligt).