fbpx Print

Knäckebröd AIP

Scale

Ingredienser

1 dl jordmandelmjöl

2 dl kassavamjöl

3 msk olivolja

1 dl hett vatten

1 tsk havssalt

1 tsk örter provencale

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°.

Blanda de olika mjölsorterna i en bunke med salt, kryddor och olivolja.

Tillsätt det heta vattnet, lite i taget och knåda blanda ihop till en kladdig deg. Låt vila 10 min.

Knåda ihop degen, den ska vara formbar men inte för torr, då smular den. Eventuellt behöver du tillsätta vatten eller mer kassavamjöl, beroende på konsistens.

Platta ut på bakplåtspapper till en rund kaka. Kavla med en kruskavel för klassiskt knäckebröd. Om du inte har en kruskavel så nagga brödet med en gaffel, alternativt tryck mönster med baksidan av en gaffel. Knäcket ska vara tjockt som ett vanligt knäcke.

Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Det är klart när det fått fin färg och är hårt. Låt svalna på ett galler. Bryt det i “portionsknäcke”.