fbpx Print

Hallon Muffins

Scale

Ingredienser

23 bananer (beroende på storlek)

50 g smör, rumsvarmt

1 dl bovetemjöl

1/2 dl durramjöl

1 tsk bakpulver

1 krm äkta vaniljpulver

1 tsk kardemumma

2 stora ägg

1 1/2 dl hallon

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 C. Mixa bananer och smör med en stavmixer. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen fluffiga i en annan bunke. Vispa i banansmöret och de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner hallonen så att de inte går sönder, och häll smeten i 9-10 muffinsformar (några hallon i varje form).

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Kontrollera att muffinsen är färdiga med en provsticka, den ska vara torr när du tar upp den.

 

Anteckningar

TIPS!

Muffinsen håller någon dag i rumstemperatur. Förvara dem annars i kylen eller frys in dem.