fbpx Print

Falafel med gula och gröna ärtor

Scale

Ingredienser

2 dl frysta gröna ärtor,tinad

150 g gula ärtor

1 gul lök, grovt hackad

2 vitlöksklyftor, grovt hackade

1 msk lantbuljong

1/2 dl persilja, färsk eller fryst

1 tsk rök paprikapulver

2 msk tahini

kokosolja att steka i

Instruktioner

Blötlägg de gula ärtorna i 8 timmar. Häll av vattnet och skölj ordentligt. Lägg i en mixer tillsammans med gröna ärtorna, löken, persiljan, lantbuljongen, paprikapulvret och tahini. Mixa till en helt slät smet. Rulla smeten till runda bollar och stek i en stekpanna. Ät med precis vad du vill, till exempel en stor sallad, i hemgjorda tortillabröd eller med ugnsrostade grönsaker.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Blöt händerna lätt innan du rullar bollarna så blir det enklare att rulla dem.