fbpx Print

FP ramen med svamp, ingefära och vitlök

Scale

Ingredienser

Soppa

100 g nudlar (valfri sort)

1 l buljong (1 port miso + 1 l vatten + 3 msk tamari)

2 msk färsk ingefära, hackad

4 vitlöksklyftor, hackade

150 g champinjoner

2 msk olja

2 pak choi

1 paket tofu (à 270 g)

2 dl frysta sojabönor

65 g babyspenat

Tofumarinad

2 msk tamari

2 msk sesamolja

2 msk risvinäger  

Instruktioner

Pressa ut allt vatten ur tofun. Tärna den i små kuber och låt den ligga i marinaden och dra i 20 minuter.

Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg ner ingefäran och vitlöken och sänk värmen. Fräs svampen på låg värme och lägg ner i buljongen. Strimla pak choi på längden och lägg ner i buljongen.

Koka upp nudlarna. Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra högar i fyra djupa skålar. Häll över den varma buljongen i skålarna.