Svepet – AIP, Corona och hallonmuffins – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – AIP, Corona och hallonmuffins

Det här blev en minst sagt speciell vecka. Läget i världen är superkonstigt och ibland är det nästan svårt att förstå att det som händer verkligen händer på riktigt. Men, vi tänker vi att det kan vara skönt att läsa om annat än Covid-19 också? Om du håller med så är du varmt välkommen att läsa här nedanför om vad som har hänt på bloggen den senaste veckan!

Vi börjar med vår nyaste medlem i FP-familjen – Cecilia Nisbet Nilsson. Den här veckan har hon publicerat en artikel om elimineringskosten AIP (autoimmun kost). Jätteintressant läsning för dig med kronisk autoimmun sjukdom, allergier och magproblem. Läs här!

Vi har släppt ett nytt poddavsnitt. Och trots att det bara har gått en dag sedan vi släppte det så har otroligt många människor hunnit höra av sig och tacka för det. Så roligt att ni uppskattade det så mycket! Det är en speciell tid vi lever i så avsnittet handlade om just det – om oro, meditation, tristess, isolering, immunsystem, bukring, vitaminer och solidaritet. Och, minst minst, om när vår bästis Runken använde enda kartan som toalettpapper. Lyssna på avsnitt #127 här!

Vi har publicerat en ny artikel signerad Ann Fernholm, om matglada barn och om att fira utan socker. Den här gången delar hon ett spännande recept på hallonmuffins utan socker – ska garanterat provas snarast. Receptet hittar du här.

Kolla vad mycket mat du får hem i Idas helgkasse

Och så vill vi ta tillfället i akt att hjälpa två vänner i nöd – Johannes Cullberg på Paradiset och vår FP-kock Ida Högberg på Gigafood. Bägge har drabbats hårt av viruset och behöver nu all hjälp de kan få! Johannes vill att ni går in på hans IG och börjar följa honom, och Ida vill att ni provar att beställa hem hennes hälsosamma, veganska och supergoda helgkasse (gäller hela Storstockholm och förorter). Kolla på bilden ovan och läskas, och sedan beställer du här.

Du missade väl inte att det var Våffeldagen i går? Vi vill inte på något sätt geniförklara oss själva (vill vi visst det) men det här receptet är faktiskt ett riktigt höjdarrecept.  Du vet bananpannkakan … Den som tog världen med storm för några år sedan och fick alla att börja mosa bananer med ägg? Nu är den här – bananvåfflan!

Upptäckte förresten att både vår veganska skagenröra och FP:s gubbröra seglat upp i poppis-kategorin på bloggen, vilket säkert inte är någon slump eftersom påsken är på g. Planen var egentligen att vi skulle åka till landet i påsk, men eftersom våra lite äldre familjemedlemmar nu sitter isolerade där sedan några veckor tillbaka är det inte längre ett alternativ. Så i år blir det påskbuffé hemma!


Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.