Svepet – dopamin, glass och sköldkörteln – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – dopamin, glass och sköldkörteln

Det är torsdag igen! Förr i tiden betydde det ärtsoppa och punsch men idag betyder det något mycket roligare än så, nämligen veckans svep. Och vad har då hänt på bloggen? Nä, ingen speciellt. Mer än att vi har startat en ny poddserie om autoimmuna sjukdomar, förkovrat oss i dopamin och metabola syndrom samt lagat mängder av god mat.

Vi börjar med vår lilla bebis – Food Pharmacy-podden. I går släppte vi första avsnittet i vår nya serie om autoimmuna sjukdomar. I det här avsnittet träffar vi Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén som berättar om sköldkörtelsjukdom, med fokus på underfunktion i sköldkörteln, som knappt en halv miljon svenskar är drabbade av. Vad är egentligen hypotyreos och hur kan man påverka sjukdomen med kosten? Det och mycket annat kan du lyssna på i avsnitt #125 här.

Vad tror du förresten, är du en dopamin-junkie? Dopamin har ju många betydande roller i både vår hjärna och kropp – det gör att vi mår bra, hjälper oss att fokusera och att få upp intresset för saker och ting. Med andra ord – dopamin är något bra! Men, hur vet man att man att jakten på dopamin går till överdrift? Det skriver April Wickström om här.

Och på tal om April – här kan du läs mer om samt anmäla dig till hennes vansinnigt spännande EQ Gym.

Vad var det som lät? Äsch, det var bara Linas mage som kurrade.

Gud, kan inte ens titta på den här bilden utan att det börjar kurra i magen. Som du kanske kommer ihåg har vi gemensam näringsjägarlunch här på kontoret en gång i veckan, och den här veckan slog vår kollega någon slags världsrekord i smarrighet och snodde ihop en vegetarisk version av den amerikanska klassikern Sloppy Joes. Här hittar du detta jättegoda.

Och när vi ändå är igång och teasar våra Luke Skywalkers så kan vi berätta att vi lagt upp ett recept på grön ärtglass på bloggen. Det här receptet kommer faktiskt från er, efter att vi efterlyste ärtinspo på vår minsta för några veckor sedan (följ oss här). Gudars skymning så gott! Det trodde du inte va … Att gröna ärtor, banan, mynt och lime kunde få smaklökarna att göra vågen? Receptet hittar du här.

Avrundar dagens svep med att berätta att vi i veckan också hunnit publicera en ny artikel av Dr Paul Clayton, och den här gången handlar det om sitting disease. Om hur många timmar per dag vi är stillasittande och om varför det är skadligt för våra kroppar. Här kan du läsa mer om detta.

Ha en fin vecka!

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.