fbpx

Food Pharmacy

Post image

Veckans svep – fasta, lögner och matkassar

Våren står för dörren. Eller ja, solen går inte ner klockan tre i alla fall. Och i går höll vi nästan på att trampa ihjäl en snödroppe! Några andra tydliga vårtecken som vi sett den senaste veckan: Dag Kättströms artikel om forskningens svar om fasta samt Katarina Wilks nya artikel om klimakteriet.

Men innan vi går igenom vad som hänt här på FP den senaste veckan, vill vi bara ta tillfället i akt att påminna om att det finns så mycket bättre saker att sprida än oro i dessa tider. Snällhet, till exempel. Ok, är du redo? Då hoppar vi raskt över till Dag.

Vår FP krönikör Dag Kättström har nämligen publicerat en ny artikel. Vad finns det för vetenskapliga bevis för att fasta ger bättre hälsa? Startar fasta läkande inre processer vid sidan av viktnedgång? Kan fasta skydda mot sjukdomar? Mer om hur man kan förhålla sig till det här.

Vi har läst att det bunkras toapapper och pilsnerkorv i absurdum. Men grönsakshyllan står orörd, vilket är dumt för det är också viktigt att vi får i oss näring. Här listar vi några bra saker att ha hemma i frysen och skafferiet.

Du vet vår fantastiska FP kock Ida Högberg? Ida behöver, precis som många andra, lite extra hjälp just nu. Vill därför passa på att slå ett slag för hennes helgkasse som sätter guldkant på allas karantäner och ger dig möjlighet att äta och dricka gott samtidigt som du stödjer småskaliga producenter så att de fortfarande finns kvar i kvarteret när stormen lagt sig. Maten kommer direkt levererad till dig där du är (förutsatt att du bor i Stockholm). Kan verkligen gå i god för Idas fantastiska mat! Spana in menyn och hur man beställer här.

Gillar du ramen? Ja men då får du bara inte missa det här receptet med svamp, miso och ingefära som vi lade upp i fredags. Gudars så gott! Enda nackdelen? Skvätter som tusan så ingenting för första dejten. Eller förresten, det kanske är just den isbrytaren som krävs för en lyckad dejt?

Katarina Wilk har släppt en ny artikel om klimakteriet och perimenopausen! Den här gången handlar det om att kvinnors symptom ser olika ut i olika världsdelar. Läs mer om detta superintressanta ämne här.

Och sist men inte minst kan vi passa på att tipsa om att vår coach April Wickströms har gjort en gratis meditation som du hittar här på vår IGTV (på vår Instagram, mao). Och när vi ändå pratar om April – läs hennes senaste arikel här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.