Svepet – sömn, stress och nori rolls – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – sömn, stress och nori rolls

Mars är här! Är det inte spännande så säg? För oss är mars förväntningarnas månad (samt månaden då man inser att det är dags att putsa fönstren). Även veckans svep är full av förväntningar. Vad sägs till exempel om sömn, stress och nori rolls med palsternacksris i en salig blandning?

Vi börjar med sömnen eftersom det just nu ligger oss lite extra varm om hjärtat. Efter en höst och vinter med rätt risig sömn har nämligen en av oss (Mia) äntligen börjat sova lite bättre. Den här veckan intervjuade vi näringsterapeuten Maria Berglund Rantén om kopplingen mellan autoimmuna sjukdomar och sömn och hur insomni (sömnlöshet) försvagar immunsystemet. Intressant läsning! Läs mer här.

Vi har släppt en ny podd som du naturligtvis inte vill missa! Den här veckan intervjuar vi entreprenören och författaren Fredrik Paulun om möjligheten att få koll på sin kropps behov med hjälp av förebyggande tester, om den jobbiga upplevelse han hade i Portugal och inte minst om hans bok Biohack. Avsnittet har nummer #124 (för övrigt helt bananas att vi hunnit spela in så många avsnitt) och du hittar det här!

Ja du, det här ser ju inte äckligt ut direkt.

Vill även ta tillfället i akt att tipsa om den briljanta FP-kocken Ida Högbergs senaste bidrag till vår receptsamling. Lyssna på det här – nori rolls med palsternacksris och sesamdipp. Hur genialt? Här hittar du receptet.

Åt lunch med en av världens mest sympatiska personer Helena Önneby för bara några veckor sedan, och var ironiskt nog sena och anlände med andan i halsen. Ironiskt säger vi, eftersom hennes senaste artikel handlar om stress. Helena reder ut vanliga missförstånd kring stress, till exempel om all stress verkligen är av ondo? Precis som Dr Rangan Chatterjee (lyssna här på vår intervju om stress med honom, avsnitt #121) betonar Helena nämligen att det är mikrostressen som är skadlig och som leder till att du aldrig får den återhämtning som vi alla behöver. Läs mer här.

Ny vecka = ny video på våra medlemssidor (som du inte hunnit bli medlem än så kan du bli det här)! I dag svarar vi på en fråga som vi får väldigt ofta – om det finns någon undre gräns för hur mycket man behöver äta av ett livsmedel innan man får sätta ett kryss i Näringsjägarkompassen? Vad tror du att vi svarar?

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.