Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it


Vi vet att vi inte är ensamma om att gilla tänkvärda citat men vår feed på Instagram, Pinterest, Twitter och Facebook har aldrig varit tätare av quotes än i dessa virustider.

I morse när vi drack vårt kaffe trillade vi över ett citat av Eckhart Tolle som förvisso alltid är aktuellt men som vi tycker passar lite extra bra just nu (det tycker Ariana Huffington också eftersom det var hon som lade upp det):

“Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. Make it your friend and ally, not you enemy. This will miraculously transform you whole life.”

Vi vet alla vad som inte är bra med den rådande situationen, men vi försöker göra så gott vi kan helt enkelt. För vår egen räkning var det välbehövligt att sänka tempot ett smula. Och, inte minst, att se oss omkring och känna tacksamhet över allt vi har i våra liv.

Vi har infört avstämningar med våra kollegor varje dag, på en videotjänst så att vi kan se varandra. Vi har lagt in en extra meditation mitt på dagen – en av fördelarna med att jobba hemifrån. Ett av barnen är hemma från skolan så vi passar på att ta många krampauser (till sonens förtret). Vi har sänkt tempot när vi lagar mat och tagit oss tid att smaka av tomatsåsen till perfektion. Vi har ställt klockan en hel timme senare eftersom vi slipper pendla. Och sist men inte minst så har vi fått saker gjorda som vi skjutit på i flera år. Den där extra stunden som vi tidigare bara kunde drömma om infann sig plötsligt och vips så var både ett mejl och ett viktigt samtal som vi skjutit på i månader avklarade.

Vi tar lite påtår på kaffet och fortsätter att scrolla oss igenom myllret av citat på Pinterest. Och plötsligt fastnar vi för ytterligare ett djupsinnigt quote som får avrunda dagens inlägg:

“If you had to choose between eating tacos every day or being thin for the rest of your life – would you choose hard or soft tacos?”

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.