fbpx Print

Chokladbiskvier à la Food Pharmacy

Scale

Ingredienser

Botten

1 1/2 dl havregryn

1 äggvita

1 tsk äkta vaniljpulver

1 msk honung

1 tsk bakpulver

Fyllning

10 dadlar

3/4 dl kakao

1 tsk äkta vaniljpulver

1 krm salt

Chokladtäcke

100 g mörk choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop ingredienserna till botten. Placera muffinsformar på en plåt och fördela smeten rättvist. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Gör “smörkrämen” genom att mixa dadlar, kakao, vaniljpulver och salt tills du har en jämn och krämig fyllning. Ta ut de kalla bottnarna från muffinsformarna och lägg en klick smörkräm på varje botten. Forma med en sked. Ställ i frysen i cirka 10 minuter. Smält mörk choklad i ett vattenbad. Ta ut biskvierna och doppa varje i choklad. Tillbaka in i frysen.