Food Pharmacys Påsksoppa – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacys Påsksoppa

fav

Blomkål, morötter och cashewnötter tillsammans med många olika kryddor gör den här soppan till en vackert gyllene favorit. Och kom ihåg – det blir något alldeles extra för du toppar med blomkålsblast (i stället för att slänga den).

Vill du inte göra en egen örtmix så tar du bara lite mer timjan och oregano än resten av kryddorna. Rekommenderar dock att du gör en större sats när du ändå är i farten – du kommer inte att ångra dig.

Print

Food Pharmacys Påsksoppa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Soppa

2 msk kallpressad rapsolja

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 blomkålshuvud, ca 500 g

4 morötter, ca 300 g

1 dl cashewnötter, blötlagda i 2-4 timmar

2 tsk malen gurkmeja

1,2 liter vatten

1 msk äppelvidervinäger

1 tsk örtmix (se nedan)

salt och nymalen svartpeppar

Topping

1 för (230 fg avrunnen vikt) förkokta kikärter

1/2 tsk kallpressad rapsolja

1/2 tsk örtmix (se nedan)

blomkålsblasten

Örtmix

4 msk torkad timjan

4 msk torkad oregano

2 msk torkad persilja

2 tsk torkad salvia

2 tsk rosmarin

1 tsk finkornigt havs- eller bergssalt

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Sila av, skölj och torka kikärterna helt torra med hushållspapper. Rosta på en plåt mitt i ugnen i 20 minuter,

Häll av och skölj nötterna.

Värm ugnen till 175 grader. Ta bort de grövsta bladen från blomkålen, spara de späda. Blanda kålbladen med 1 tsk olja och en nypa salt. Lägg på en bakplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, tills bladen har blivit lätt krispiga. Rör runt efter halva tiden.

Skala och hacka löken och vitlöken, fräs tills mjuka i lite olja i en gryta. Dela blomkålen i mindre bitar, skrubba och slanta morötterna. Lägg ner blomkål och morötter i kastrullen tillsammans med nötterna, vattnet och gurkmeja. Sjud tills blomkålen har mjuknat. Mixa tills helt slätt med stavmixer, eller häll över i en blender och kör tills du har en slät och krämig soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar, och späd med mer vatten och du vill ha en tunnare soppa. Tillsätt till sist örterna och pulsa ett par gånger.

Servera soppan med de rostade kikärterna och blomkålsblasten.

Anteckningar

TIPS!

Tips! En god örtmix är toppen att ha hemma för att smaksätta allt från rostade grönsaker, grytor och yoghurtsåser till lite olja för en supersnabb örtolja.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.