Svepet – naturgodis, munhälsa och återhämtning (och chokladbiskvier!) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – naturgodis, munhälsa och återhämtning (och chokladbiskvier!)

Det är äntligen torsdag så häng med när vi sveper igenom den senaste veckan på bloggen. Ann Fernholm har gjort en anmälan, vi har lagat världens godaste chokladbiskvier och så har vi intervjuat en professor om goda (och onda) bakterier i munnen. Detta och mycket mer finner du här nedanför!

Tillverkare av naturgodis påstår att deras produkter består av yoghurt, när det i själva verket är vit choklad. Nu har Ann Fernholm anmält detta till livsmedelsinspektörerna i kommunerna där tillverkarna har sina huvudkontor. Läs mer här.

Dag Kättström har skrivit en artikel om återhämtning. Vissa har drabbats mycket hårt under de här veckorna och det kan ta lång tid att återhämta sig från svåra händelser. Men vi har alla tillgång till en djup evolutionär kraft som vi delar med allt levande och det kan vara trösterikt att söka kontakt med denna. Läs mer här om varför det som inte dödar dig, stärker dig.

För några veckor sedan började vi längta desperat efter chokladbiskvier. Våra hjärnor som normalt brukar tänka på grön smoothie och gurkmejashot, fantiserade plötsligt om små runda kakor med smörkräm i. En teori är förstås att vi var sugna på choklad. En annan att vi längtade efter lugn och ro. I en orolig värld kom vi på oss själva med att drömma om olika godsaker från vår barndom som påminde oss om trygghet… Det finns ingenting i det här receptet som går att hitta i mormors originalrecept, men smaken är nästan detsamma. Du hittar receptet här.

På tal om mat – kan passa på att tipsa om att följa oss på Instagram (klicka här) om du inte redan gör det. De senaste dagarna har vi delat både vårt bästa recept på äppelkaka och vårt underbara tunnbröd. Spana in här.

Även Helena Önneby har skrivit en artikel om orostider men med en annan vinkel. Hur många av oss har planerat framtiden nu? Hur många har tänkt att när det här bara är över, då ska jag börja leva igen? Klicka här så kommer du till Helenas artikel handlar om hur du skapar livskvalitet även när livet är tufft.

Hurra, vi har släppt ett nytt poddavsnitt och den här veckan handlar det om munhälsa. Vi träffar Björn Klinge som är professor och övertandläkare och pratar om att Darth och Luke inte bara bråkar i tarmen utan också i våra munnar. Visste du till exempel att för många Darths i munnen inte bara är dåligt för våra tänder utan för vår allmänhälsa? Lyssna på avsnitt #131 här.

Innan vi rundar av kan vi berätta att av de i särklass vanligaste frågorna vi får här på bloggen är vilken mixer vi använder (och var vi har köpt våra tofflor). I början av vår näringsjägarkarriär var svaret enkelt (en trött gammal stavmixer) men ju djupare in i näringsdjungeln vi har kommit, desto klurigare har det blivit för oss att ge ett enkelt svar. Sedan drygt två år tillbaka är vi nämligen stolta användare av Bosch köksprodukter (detta är reklam för Bosch!) och under resans gång har vi fastnat för inte bara en utan hela fyra (!) otroliga blenders och mixerstavar. Vill du köpa en av dem så är tajmingen ultimat eftersom vi just nu har 20% rabatt på dom i vår shop (ange koden “kärlek” så är rabatten din).

Och med dessa bevingade ord så tackar vi för oss!


Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.