Svepet – odling, tarmflora och frasiga sötpotatisstrips – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – odling, tarmflora och frasiga sötpotatisstrips

Torsdag! Och eftersom vi var lediga över påsken och inte började jobba förrän i tisdags så blev det här en kort FP-vecka. Men vet du vad? Vi har inte legat på latsidan! Bloggen har fortsatt att publicera spännande saker som du kan läsa om här nedan.

Till exempel har vår nye FP-skibent Graeme Jones skrivit en väldigt intressant artikel om vårt mikrobiom och dess påverkan på vårt mående och immunförsvar. Detta är del 2 i en serie om 7 – del 1 publicerades på långfredagen och du hittar den här. Och del 2 hittar du här.

Katarina Wilk tvekade länge på om hon skulle skriva något om viruset överhuvudtaget, men som hälsojournalist specialiserad på medicin fann hon det svårt att inte grotta ner sig i de medicinska studier som nu börjar komma vad gäller viruset. Hennes senaste artikel handlar om svårigheterna med det vi får veta i media och i sociala kanaler. Läs artikeln här.

Den här veckan bjöd Cecilia Nisbet Nilsson på ett makalöst gott recept på frasiga sötpotatisstrips. Att äta enligt autoimmun kost, eller AIP, innebär att man utesluter en rad livsmedel under en viss tid, bland annat samtliga potatisväxter. Men sötpotatis är namnet till trots ingen potatisväxt utan en rotfrukt! Du hittar receptet här.

I stället för att slänga blomkålsblasten så kan du rosta den med kikärter och örter och sedan toppa med den.

Och på tal om mat – i slutet av förra veckan frågade vi er på Instagram (följ oss här) om ni ville ha receptet på vår påskgula soppa och det ville ni! Vill bara påminna om att den går att äta alla andra dagar på året också, alltså inte bara runt påsk. Blomkål, morötter och cashewnötter tillsammans med många olika kryddor gör den här soppan till en vackert gyllene favorit. Här är receptet.

Vi har släppt ett nytt poddavsnitt som du absolut inte får missa – det fick numret #130 och handlar bland annat om hur vi vill leva efter krisen. Mia berättar att hon är i full färd med att bygga en köksträdgård med purjolökar, grönkål och pakchoi, medan Lina har fullt upp med att tänka på zoonoser. Däremellan blir det snack om hormoner, semestrar och rökning också. Lyssna här och ha en fortsatt fin vecka!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.