Svepet – Saltkråkan, citronsoppa och motgångar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – Saltkråkan, citronsoppa och motgångar

Vi lägger ännu en vecka med karantän och inställda fotbollsmatcher till arkivet och sammanfattar vad som hänt på bloggen. Den här veckan har Erik Hemmingsson lurat oss på 1 april och Dr Paul Clayton har delat sina tankar om gluten. Och vi? Ja, vi har bland annat fyllt år…

Vi börjar med Dr Paul Clayton! I veckan har vi publicerat en av hans artiklar som handlar om gluten. I artikeln delar han sina tankar om glutenkänslighet och det glutenfria utbudet i livsmedelsbutikerna (sistnämnda har han inte så mycket bra att säga om). Läs mer här.

Vidare så har forskaren och författaren Erik Hemmingsson skrivit en artikel om att han ska börja banta. Ändå rätt otippat, eller? Fast eftersom den publicerades den 1 april så visade det sig att det bara var ett aprilskämt, och att artikeln i själva verket handlade om den rådande pandemin och faktiskt också om Saltkråkan. Läs här.

Och vad har vi själva haft för oss då? Ja, bland annat har vi hunnit spela in ett poddavsnitt som blev stundtals rätt kul. Veckans avsnitt handlar bland annat om vikten av att vara petig när du väljer kött. Och så handlar det om svenska husmanskost, motgångar, antibiotikaresistens, immunförsvaret och Karin Boye. Mia läser en dikt och Lina river av en riktigt skarp anekdot om sina alkoholvanor. Lyssna på detta spännande här.

Och när vi inte har spelat in podd (eller vabbat) så har vi lagat och ätit potatisfritters och grekisk citronsoppa. Tänk att vi har gått i 42 år utan att smaka den här grekiska delikatessen! Du hittar citronsoppan här och här hittar du de makalöst goda potatisfrittsen.

Och – på tal om ålder… Lina fyllde ju för tusan år i tisdags! Men tyvärr blev det inte riktigt det firande vi hade planerat för. Middagsbordet fick avbokas med god marginal och den efterföljande pingisturnering som planerats sköts på till obestämd framtid. Men skam den som ger sig! En vacker dag kommer vi att ta igen det med råge.

Äsch vi smyger in i biblioteket och rotar fram några bilder på donnan utan hennes vetskap:

När Lina var på besök i ett labb och mådde lite för bra i sina kläder
När Lina skulle övertyga en spansk PT om att börja dricka vår gurkmejashot
När Lina fick smaka Food Pharmacys Freakshake för första gången (samarbete med H&M och It’s Pleat)
När Lina skulle laga Food Pharmacys vegetariska lasagne för 100 polska influencers (och det enda receptet vi hade var på polska)

Sist men inte minst vill vi passa på att slå ett slag för de knäckebröd som vår FP skribent Cecilia Nisbet Nilsson publicerade i veckan. Knapriga knäckebröd som smakar lite som grahamsknäcke, gjorda på jordmandelmjöl som inte är en nöt utan en liten näringsrik rotknöl och som passar bra när man äter autoimmun kost. Du hittar receptet här.

Och nu måste vi runda av och förbereda oss inför kvällens meditation med April som börjar klockan 20 (vill du göra oss sällskap så går du in på vår insta och följer länken som vi lagt upp i stories).

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.