Vilken mixer använder vi? – Food Pharmacy

Betalt samarbete

Post image

Vilken mixer använder vi?

Det här inlägget är sponsrat av Bosch och innehåller reklam för Food Pharmacys webshop

En av de i särklass vanligaste frågorna vi får på bloggen, i våra sociala kanaler och på föreläsningar är vilken mixer vi använder. I början av vår näringsjägarkarriär var svaret enkelt (en trött gammal stavmixer) men ju djupare in i näringsdjungeln vi har kommit, desto klurigare har det blivit för oss att ge ett enkelt svar. 

Sedan drygt två år tillbaka är vi nämligen stolta användare av Bosch köksprodukter och under resans gång har vi fastnat för inte bara en utan hela fyra (!) otroliga blenders och mixerstavar. Vi är stormförtjusta i allihop och använder varenda en flitigt.

Innan vi går in närmare på våra favoriter måste vi börja med att säga: Nej. Du måste naturligtvis inte äga fyra mixers för att vara näringsjägare. Men om du behöver köpa din första mixer eller är sugen på att utöka förrådet kommer här den ultimata mixerguiden. Vill du dessutom klicka hem en nu på en gång finns alla fyra till 20% rabatt (ange koden “kärlek” så är rabatten din) i vår eminenta webshop

VitaBoost High Speed Blender

Vår allra första bästa kompis i Boschfamiljen är VitaBoost High Speed Blender. En helt fenomenal universalblender som än i dag är vår käraste följeslagare i köket. Med en motor på 1600 watt finns det ingenting som den inte klarar av – frysta jordgubbar, skal, isbitar eller avokadokärnor. ALLT blir till lena smoothies och härliga soppor. Vi gillar inte att favorisera i köket, men om vi måste välja ligger VitaBoost högt upp på listan.


Recepttips för VitaBoost High Speed Blender

Smoothies och yoghurt som kräver lite extra blendermagi för att bli riktigt lena (som en avokadosmoothie med kärna, ingefära och kokos, en rosa smoothie med rödbeta, hallon och lime eller jordgubbsyoghurt med gröna hemligheter), glass (kanske hasselnötsglass med banan och kakaokross) och soppor (morotssoppa med ingefära). 

MaxoMixx stavmixer

Ibland är faktiskt en stavmixer att föredra framför en blender – inte minst när vi gör pesto eller bakar kladdiga saker som lätt fastnar i botten av blenderkannan. Då väljer vi MaxoMixx stavmixer alla dagar i veckan, ofta i kombination med bunken och matberedartillbehöret som ingår när du köper den. Du får dessutom med en visp och once you go visping med stavmixer så går du aldrig tillbaka till att vispa för hand. Rekommenderas varmt!

Recepttips för MaxoMixx stavmixer

Alla typer av pesto (så som grönkålspeston som passar fint med ovan nämnda morotssoppa med ingefära), hummus (förslagsvis en på gula ärtor), såser (näringsjägarens barbequesås) eller soppa (som vår plånboksvänliga broccolisoppa).

VitaMaxx vakuumblender

Ett av våra nyaste tillskott i mixergaraget är VitaMaxx vakuumblender. Den här mixern är perfekt för dig som vill maxa näring, smak och konsistens i din smoothie eller soppa. Tack vare vakuumfunktionen mixas nästan inget syre in vilket gör att 1) maten håller sig färsk, god och fin i färgen mycket längre, och 2) vitamin C och andra näringsämnen som är känsliga för syre bevaras längre. Perfekt för alla glada näringsjägare!

vakuumblender

Recepttips för VitaMaxx vakuumblender

Smoothies (som en sellerismoothie med grönkål, citron och ingefära eller en smoothie som smakar semla) och soppor (förslagsvis en kall zucchinisoppa med lök, cashewnötter och färska örter). 

ErgoMixx vakuumstavmixer

När vi ändå är inne på det här med vakuumblenders måste vi slå ett slag för vår fjärde, nyaste och sista favorit: vakuumstavmixern ErgoMixx. ErgoMixx använder du både som en högpresterande stavmixer (1000W) och som vakuumpump. Så smart! Precis som Bosch vakuumblender VitaMaxx har den här stavmixern en vakuumfunktion som gör att den kan suga ut syre. När du har mixat klart lägger du bara din soppa, smoothie eller röra i den specialgjorda matlådan eller i någon av de sex medföljande zip-påsarna. Perfekt för dig som är sugen på att börja vakuumförpacka oftare!

Vi använder våra två vakuumblenders till det mesta men kanske allra helst:

  • När vi ska resa. Jisses vilken skillnad det är att dra upp en vakuumförpackad smoothie i tågkupén jämfört med en som fått stå några timmar och bruna till sig.
  • När vi förbereder barnens mellanmål. Eftersom vi inte låter barnen mixa själva när de kommer hem från skolan förbereder vi deras mellis dagen före eller innan vi går till jobbet.
  • När vi ska ta med oss lunchlåda eller eftermiddagssmoothie till jobbet.

Recepttips för ErgoMixx vakuumstavmixer

Smoothies som inte måste mixas så länge (som en vattenmelonsmoothie), röror (rödbetsröra med färsk timjan och vitlök), kalla soppor (vattenmelongazpacho) och luncher som ska sparas och ätas vid ett senare tillfälle (förslagsvis en snabb kikärtssoppa med champinjoner och timjan). 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.