Print

Citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja

Scale

Ingredienser

800g potatis
1 kruka basilika
1 citron + 2 msk citronjuice
1klyfta vitlök
4 torskfiléer (kan varieras med annan typ av vit fisk som sej och kolja men även lax och makrill)
300g körsbärstomater på kvist
1 pkt fetaost
100g kalamataoliver

Att ha hemma: olivolja, 1 tsk honung, salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen om den är stor och lägg i en ugnssäker form, ringla på olja och ställ i i ugnen ca 20 min.

Mixa under tiden basilika med 2 msk citronjuice, 0,5dl olja, vitlök, honung och smaka av med salt.
Dela citronen på hälften och lägg i ugnsplåten ihop med torsk, fetaost, tomter och oliver. Strö på salt och peppar och ställ tillbaka formen i ugnen ca 15 min. Ringla basilikaoljan över formen och servera direkt.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.