fbpx Print

Citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja

Scale

Ingredienser

800g potatis
1 kruka basilika
1 citron + 2 msk citronjuice
1klyfta vitlök
4 torskfiléer (kan varieras med annan typ av vit fisk som sej och kolja men även lax och makrill)
300g körsbärstomater på kvist
1 pkt fetaost
100g kalamataoliver

Att ha hemma: olivolja, 1 tsk honung, salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen om den är stor och lägg i en ugnssäker form, ringla på olja och ställ i i ugnen ca 20 min.

Mixa under tiden basilika med 2 msk citronjuice, 0,5dl olja, vitlök, honung och smaka av med salt.
Dela citronen på hälften och lägg i ugnsplåten ihop med torsk, fetaost, tomter och oliver. Strö på salt och peppar och ställ tillbaka formen i ugnen ca 15 min. Ringla basilikaoljan över formen och servera direkt.