fbpx Print

Kokospanerade fuskpinnar

Scale

Ingredienser

Fuskpinnar

2 förpackning fast naturell tofu (à ca 270 g)

1/2 dl tamarisoja

1 ägg

1 dl riven kokos

kallpressad kokosolja till stekning

Mos

6 potatisar (ca 500 g)

6 små jordärtskockor (ca 300 g)

1 krm riven muskotnöt

1/21 dl kokvatten

2 tsk näringsjäst (valfritt)

1/2 tsk salt

1 krm nymalen vitpeppar

Sallad

1 grapefrukt

1 avokado

2 salladslökar (ink blasten)

1 fänkål

70 g macheblad

1/2 kruka mynta

saften från 1/2 lime

2 msk kallpressad olivolja

2 krm flingsalt

nymalen svartpeppar

Instruktioner

Fuskpinnar

Pressa ut vattnet ur tofun. Skär upp i skivor, vänd i soja, uppvispat ägg och riven kokos. Ställ åt sidan. Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i den panerade tofun. Stek fuskpinnarna lätt gyllene på ganska låt värme.

Mos

Skala rotfrukterna och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av det mesta av vattnet (spara lite till att späda moset med) och mosa rotfrukterna. Rör eller vispa ner kokvattnet till lagom konsistens. Smaka av med muskotnöt, näringsjäst, salt och vitpeppar.

Sallad

Skala och skär gripen i bitar. Skala, kärna ur ovh skär avokadon i skivor. Strimla salladslökarna och skiva fänkålen tunt med mandolin eller en vass kniv. Lägg granne och grönsaker på ett fat med machesalladen. Rör ihop en dressing med hackad mynta, pressad lime, olivolja, salt och peppar och häll över salladen.