Nässelsmoothie med ingefära och aprikoser – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nässelsmoothie med ingefära och aprikoser

fav

Har du hunnit börja följa vårt nya odlingskonto The Botanical Gypsy? Om inte, gör det bums (här är Insta och här är bloggen). Målet är att bygga en dignande köksträdgård för Food Pharmacy tillsammans med vår vän Catarina och att du ska få följa med på resan, lära dig av våra misstag och glädjas åt våra framgångar (typ).

I väntan på våra pallkragar (vi har haft lite problem med dem) så gjorde vi en nässelsmoothie på vilda brännässlor förra veckan. Och eftersom Katarinas svåger Lode var med och dokumenterade, så blev det en liten film av det hela:


Det är säsong för brännässlor nu så om du bara sänker blicken några snäpp så ser du dem snart överallt – i gräsmattan, diket, skogen. Himla fin känsla att bara rycka upp något från jorden och slänga ner det i sin mixer.

Om du tycker att nässlorna bränns så kan du skölja dem. Fast det är ju svårt att skölja innan du plockat dem förstås… Använd handskar eller plocka med precision (det är de översta späda bladen du ska ha). Och med detta hoppas vi att 1) du vågar dig på nedanstående recept för det är verkligen en vårig hit, och 2) att du börjar följa vår resa på The Botanical Gypsy. Vi ses där!

Print

Nässelsmoothie med ingefära och aprikoser

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 stort glas 1x
Scale

Ingredienser

12 nävar späda nässlor

1 stjälk selleri

1/2 avokado

4 st torkade, blötlagda aprikoser

2,5 dl mandelmjölk

1/2 citron, saften

1 stor bit ingefära

Instruktioner

Skölj nässlorna noga. Mixa allt och njut!

Receptet kommer från underbara Lisen Sundgren!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.