fbpx Print

Prinsessbiskvier med vaniljkräm och färska hallon

Scale

Ingredienser

Botten

1 1/2 dl havregryn

1 äggvita

1 tsk äkta vaniljpulver

1 msk honung

1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl naturella cashewnötter

1 dl vatten

1/2 tsk vaniljpulver

5 dadlar

Några färska hallon

Marsipantäcke

6 dl mandelmjöl

4 msk honung

2 msk babyspenat

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop ingredienserna till botten. Placera muffinsformar på en plåt och fördela smeten rättvist. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Mixa ingredienserna till vaniljkrämen. Mosa hallonen med en gaffel. Lägg en generös klick vaniljkräm på respektive botten och lämna ett hål med plats för sylten. Fyll hålen med sylt och ställ dem i kylskåpet medan du förbereder marsipanen.

Dags för marsipanen! Lägg honungen och spenaten tillsammans med lite av mandelmjölet i en mixer och tryck igång. Tillsätt lite mandelmjöl i taget och mixa tills du får en slät, grön mandelmassa. Blir det för kletigt? Ha i lite extra mandelmjöl. Kavla ut den gröna mandelmassan mellan två bakplåtspapper och stansa ut rundlar som går att täcka biskvierna med. Täck nu försiktigt varje biskvi med marsipan och pudra dem med lite potatis- eller rismjöl (smakar inget utan mest för syns skull). Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet.