fbpx Print

Dietistens rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot

Scale

Ingredienser

1 gul lök

1 kg rödbetor

1 dl torkade röda linser

4 kvistar bladpersilja

1 msk limejuice

1 tsk sesamfrön

5 cm pepparrot

2 dl yoghurt (valfri sort)

35 dl växtbaserad dryck

1 tsk senapsfrön

1 tsk hel kummin

1/2 tsk malen kardemumma

3 lagerblad

2 msk grönsaksfond

rapsolja

salt & peppar

Instruktioner

Skala och hacka lök och rödbetor, men spara en beta till senare. Värm olja i en kastrull och fräs löken med senapsfrön, kummin, kardemumma och lagerblad. Lägg ner rödbetor, linser samt fond och fyll på med vatten så att rödbetorna nästan täcks. Låt koka under lock i cirka 20 minuter.

Skala och riv den sista rödbetan. Hacka persiljan och bland med rödbetsrivet, limejuicen och sesamfröna. Skala och riv pepparroten, rör ner i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Mixa soppan slät och tillsätt mjölkdrycken allteftersom till önskad konsistens. Smaka av med salt. Servera med pepparrotsyoghurt och rödbetsriv.