fbpx Print

Sötnötiga havrekakor med mandelsmör

Scale

Ingredienser

2 msk chiafrön

1 dl vatten

1 tsk malen kanel

1/2 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt

2 dl havregryn

1 dl cashewnötter + extra till garnering

1 dl pumpakärnor

1 dl mandelsmör, eller annat frö- eller nötsmör

3/4 dl kokossirap, eller lönnsirap

Till garnering

1/4 dl finhackade mandlar (eller andra fröer / nötter som du haft i kakorna)

Instruktioner

Värm ugnen till 175°C.

Koka upp vattnet, blanda med chiafrön i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Vänd ner kanel, vaniljpulver, salt och havregryn. Hacka cashewnötterna grovt, blanda ner i bunken tillsammans med pumpakärnorna. Tillsätt mandelsmör och sirap, rör runt till en smet. Forma till ca 10 bollar, tryck ut till runda platta kakor på en ugnsplåt. Garnera med cashewnötter och hackad mandel.

Baka i ugnen i 30 minuter, tills kakorna fått en lätt gyllene färg. Låt svalna.

Förvara i lufttät burk i kylen eller frysen.