Svepet – havrekakor, stress och frukostflingor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – havrekakor, stress och frukostflingor

Glad Kristi Himmelsfärd! Hoppas du har möjlighet att få vara lite ledig? Själva sitter vi på terrassen och tittar på rabatterna som behöver rensas och gräset som behöver klippas. Om vi tänker göra det i dag? Icke.

För efter att ha läst Maria Berglund Ranténs senaste krönika om autoimmuna sjukdomar och stress så har vi ännu en gång blivit påminda om hur viktigt just återhämtning är. I dagens artikel lärde vi oss ett nytt uttryck: rest & digest. Du hittar artikeln här. Och här har du hennes första del och sömn och dygnsrytm och här kan du läsa del två om träning och återhämtning.

Vår FP-expert inom Functional Medicine, Graeme Jones, har skrivit en ny artikel och även den handlar om stress och hur den gör dig mer infektionskänslig. Förkovra dig här. Och glöm inte lyssna på förra veckans poddavsnitt där Graeme presenterar resultaten av alla tester han gjort på oss – du hittar det här (#134 – Optimera din hälsa).

Och på tal om podden – vill du lyssna på vårt senaste avsnitt av Food Pharmacy-podden som handlar om hormoner, så hittar du det här (#135 – Hormoner). Bl a intervjuar vi Dr Carrie Jones och får massa spännande svar. Hur påverkar en hormonobalans din vikt? Har tarmfloran och hormoner något samband? Och kan Mia göra något åt sin östrogendominans?

Mmm…

I tisdags lade vi upp ett recept på hummus med ugnsrostade morötter, tahini och gurkmeja. Ett sådant himla gott och bra näringsjägarecept! Du hittar det här.

Ja, och när vi ändå snackar mat så kan vi ju redan nu tipsa om morgondagens recept på bloggen – vår veganska sparrispaj… Letat så länge efter ett vegansk alternativ till äggstanning så detta var något av en seger när pajen kom ut fast och glad. Titta in på bloggen i morgon så har vi lagt upp receptet! Det kommer från vår FP-kock Therese Elgquists senaste bok “Växtbaserat”, och på tal om Therese så måste vi ju ta tillfället i akt att tipsa om hennes helt makalöst goda och sötnötiga havrekakor som vi la upp på bloggen i fredags. Du hittar receptet här.

Rundar av med att tipsa om en ny artikel från Ann Fernholm! Visste du att reklam om barns frukostflingor inspirerade forskare att ha socker i grisfoder? Kultingarna hade tidigare ratat konstgjort foder, men när maten smakade sött började de glufsa i sig. I det söta fodret stoppade man också antibiotika, vilket har bidragit till dagens stora problem med antibiotikaresistens. Läs mer här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.